Menu

Det skal du bare se i Granada

DEN CENTRALE PARK - PARQUE COLON

Ubestideligt byens centrum. Stedet hvor man kan sætte sig og købe lidt at drikke eller spise og kigge på folk. Tæt på Katedralen, springvand, musikkiosken, hestevogne, hoteller og La Calzada. Her sælges kunsthåndværk, drikkevarer og fire kiosker i hvert sit hjørne tilbyder diverse retter, herunder den berømte Vigoron. Her krydser folks veje. 

 

LA CALZADA-GADEN

Byens mest omtalte gade, som er kendt og berygtet verden rundt. Hed egentlig La Calle del Gran Lago. Hyggelig gade med brosten, gadelygter, stemning, optræden og masser af fortovsrestauranter. Her spadserer man især om aftenen for at se folkelivet og blive set, alskens kulinariske oplevelser venter med alt fra typisk nicaraguansk mad, italiensk, mexicansk, cajun, fiskeretter og meget andet godt. Gadekunstnere fra Granada optræder med traditionsrig musik, dans og udklædning i dragter som La Gigantona og El Cabezon, mens tilrejsende kunstnere optræder med deres landes musik og hvad der ellers kan give en skærv.

Læs mere...

Museer og kirker fra kolonitiden

CONVENTO SAN FRANCISCO

I 1529 hed stedet Inmaculada Concepción. Ødelagt i 1856 af William Walker. Genopbygget i Art Deco stil i 1920. Stedet er i dag et meget besøgt museum med mange mødesale i alle størrelser, kunstudstilingshaller, historiske samlinger, malerier af byens historie, bogsamlinger med 8.000 titler, og så kan man se en facinerende model af Granada by. Desuden Granadas ældste kirke med mindeplade om da William Walker satte byen i brand. Entre US$ 2. Calle Cervantes/Calle Corrales.

 

MI MUSEO - ARKÆOLOGISK MUSEUM

Det arkæologiske museum, som blev oprettet af danskeren Peder Kolind, udstiller keramiske genstande fra den før-colombianske tid i Nicaragua i flotte udstillingssale og med nye tema-udstillinger. Museet har til formål at bidrage til bevaring af landets kulturelle arv og styrke nicaraguanernes identitet.

Museet blev åbnet i 2005 og har i dag samlet 7.000 værdifulde genstande, som kan dateres tilbage til tiden mellem 500 år før Kristi fødsel og år 1550, dvs. kort efter spaniolernes ankomst. Museet rummer fire udstillingssale, et arkiv, en konferencesal, et og to grønne haver.

Læs mere...

Hvad du kan se i Granadas omegn

NICARAGUA SØEN

Centralamerikas største sø (den er 1.000 kvadratkilometer større end Sjælland, den er 148 km gange 55 km) indeholder et fantastisk dyreliv. Søen blev kaldt Cocibolca af de oprindelige indbyggere og spaniolerne kaldte den for Fervandshavet (Mar Dulce). Fiskene i søen tæller så sjældne arter som hvide ferskvandshajer, sværdfisk og savfisk, selvom rovfiskeri har gjort dem meget sjældne. Fuglelivet i området er ekceptionelt og varieret.

 

LAS ISLETAS

Las Isletas betyder de små øer, og der er tale om  hele 365 af slagsen, der opstod efter vulkanen Mombacho eksploderede for omkring 20.000 år siden. De ligger i den kæmpestore, Nicaragua-søen,  Lago de Nicaragua, i en klump tæt ved Granada. Mange af øerne er ejet af velhavere fra nær og fjern. Øen San Pablo har et spansk fort, som kan besøges, det er faktisk værd at kigge nærmere på, mens Isla Zapatera har status af nationalpark på grund af sine arkæologiske særpræg. Isla del Muerto har mange spændende hulemalerier. Fra Granada og Asese er der let adgang med båd.  

Læs mere...