Menu

Hvad du kan se i Granadas omegn

Laguna de Apoyo. Foto af PrebenMultiMedia.com
Laguna de Apoyo. Foto af PrebenMultiMedia.com

NICARAGUA SØEN

Centralamerikas største sø (den er 1.000 kvadratkilometer større end Sjælland, den er 148 km gange 55 km) indeholder et fantastisk dyreliv. Søen blev kaldt Cocibolca af de oprindelige indbyggere og spaniolerne kaldte den for Fervandshavet (Mar Dulce). Fiskene i søen tæller så sjældne arter som hvide ferskvandshajer, sværdfisk og savfisk, selvom rovfiskeri har gjort dem meget sjældne. Fuglelivet i området er ekceptionelt og varieret.

 

LAS ISLETAS

Las Isletas betyder de små øer, og der er tale om  hele 365 af slagsen, der opstod efter vulkanen Mombacho eksploderede for omkring 20.000 år siden. De ligger i den kæmpestore, Nicaragua-søen,  Lago de Nicaragua, i en klump tæt ved Granada. Mange af øerne er ejet af velhavere fra nær og fjern. Øen San Pablo har et spansk fort, som kan besøges, det er faktisk værd at kigge nærmere på, mens Isla Zapatera har status af nationalpark på grund af sine arkæologiske særpræg. Isla del Muerto har mange spændende hulemalerier. Fra Granada og Asese er der let adgang med båd.  

 

DET GAMLE FORT PÅ DEN LILLE Ø

Fortaleza San Pablo er et spansk fort fra kolonitiden (1780), hvor Granada skulle beskyttes mod angreb fra piraterne. Man kan sejle dertil og nyde de mange småøer man kan iagttage på turen.

 

 

OMETEPE 

Ude i Nicaragua søen ligger øen Ometepe som består af to vulkaner (Concepción og Maderas). På denne ø er der også mange seværdigheder inklusiv strande, bananplantager, vandfald. museer, stenskulpturer og helleristninger (såkaldte ”petroglyfer”). De to vulkaner er populære udflugtsmål, når der trækkes i vandrestøvlerne. Der sejler færger til øen fra San Jorge, ca. 5 km. fra byen Rivas samt den længere tur fra Granada. Nationalt naturreservat. Øen er på verdensplan udråbt til bevaringsværdig af UNESCO. 

 

ISLA DE ZAPATERA

Den temmelig uberørte og hellig Ø er beliggende i Nicaragua-søen og har en helt unik og smuk natur. Her der fundet meget berømte objekter, som dokumenterer de indfødtes historie. Ligesom man kan observere heroglyffer af stor historisk interesse.

 

 

LAGUNA DE APOYO

En vulkankratersø omgivet ef en smuk natur. Søen betragtes som en af Nicaraguas smukkeste. Området er et beskyttet omåde og perfekt for at slappe af, nyde naturen, tage et bad i søen og besøge en af de mange restauranter.

 

 

UDSIGTPUNKTET I CATARINA

I landsbyen Catarina finder man et meget besøgt udsigtpunkt (mirador), hvor enhver bliver slået af den imponerende og ganske enestående udsigt over Laguno de Apoyo, byen Granada, Las Isletes, Nicaragua søen, vulkanen Mombacho og helt til provinsen Chonchales. Her er forskellige restauranter, boder og underholdning.

I selve byen finder man farvestrålende blomstersalgsteder, butikker, en barokkirke og byens torv. Man kan tage en taxi fra Granada eller den offentlige bus til Masaya og skifte til busen, der går til Catarina. 

 

VULKANEN MASAYA

Få steder i verden kan man stå og kigge ned i en kæmpe og fortsat aktiv vulkan. Der lugter af sulfat og det ryger fra det skrækindjagende uhyre. Med god grund kaldte spaniolerne stedet for helvedets mund. De spanske koloniherrer troede, at dette var indgangen til helvede på grund af det boblende mudder og den sivende røg, der lægger sig over stedet. Vulkanen er omringet af en del mindre vulkaner og nogle varme kilder, der er meget rige på mineraler. Hele det store naturresevatet er præget af vulkansk aktivitet, som selv dyrene har måttet indrette sig efter. Området er er dækket af lavasten fra tidligere udbrud. Der er ca. 7 km fra vejen  Granada - Masaya op til kratertoppen. Undervejs kan man besøge et museum, som illustrerer det unikke område. Efter solens nedgang kan den røde lava iagttages. Der er nogle flotte ture i området, og der kan arrangeres underjordiske ture, som alle arrangeres af den statslige parkforvaltning i Miljøministeriet (MARENA). 

 

VULKANEN MOMBACHO

Denne vulkan er en af de højeste og mest berømte i Nicaragua og ligger omrking 10 km fra Granada by, hvorfra den sagtens kan ses. Nationalparken rummer et forskningscenter og nogle spændende besøgsstier på toppen af vulkanen. Du kan melde dig til guidede ture (husk godt fodtøj og sweater, da der er koldt på toppen) og som typisk foretages om morgenen. På trods af anstrengelserne skal du huske at nyde opturen i den flotte natur, kaffeplantager på vulkanskrænten, dyreliv med skrigende aber og orkideer i træerne. Kommer du op, vil du blive belønnet med en imponerende udsigt fra toppen over Nicaragua søen, Granada og  hele landskabssceneriet – når det da ikke er for skyet på toppen.

 

SOMMERFUGLE RESERVAT

Beliggende 3 km ad jordvej fra Granadas kirkegård, Cementerio, finder man Nicaragua Butterfly Reserve, et privat turistområde åbnet i 2004. En fredfyldt plet med tusindevis af farverige sommerfulgle og et laboratorium. Morpho Peleides og andre sommerfugle som ligner ugleøjne er gode fotograferingsmotiver. Stisystem med flotte udsigter. Der er entre. Få mere info på deres website.

 

MIRAVALLE CANOPY og MOMBACHO CANOPY. Zipline og  Canopy Tour i flot natur udenfor Granada. Kaffeplantager og vulkanskrænter. Dyreliv med skrigende aber. Orkideer i træerne.

BLUE MOUNTAIN HORSEBACK RIDING, tilbyder rideture på hesteryg. 

VOLCANO RANCH. Rideture på hest.

HORSETREK APOYO. Her kan man komme på hesteryg, desuden findes også en swimmingpool med udsigt over Laguno de Apoyo. 

Mere i denne kategori: « Museer og kirker fra kolonitiden