Menu

Museer og kirker fra kolonitiden

Mi Museo. Foto af PrebenMultiMedia.com
Mi Museo. Foto af PrebenMultiMedia.com

CONVENTO SAN FRANCISCO

I 1529 hed stedet Inmaculada Concepción. Ødelagt i 1856 af William Walker. Genopbygget i Art Deco stil i 1920. Stedet er i dag et meget besøgt museum med mange mødesale i alle størrelser, kunstudstilingshaller, historiske samlinger, malerier af byens historie, bogsamlinger med 8.000 titler, og så kan man se en facinerende model af Granada by. Desuden Granadas ældste kirke med mindeplade om da William Walker satte byen i brand. Entre US$ 2. Calle Cervantes/Calle Corrales.

 

MI MUSEO - ARKÆOLOGISK MUSEUM

Det arkæologiske museum, som blev oprettet af danskeren Peder Kolind, udstiller keramiske genstande fra den før-colombianske tid i Nicaragua i flotte udstillingssale og med nye tema-udstillinger. Museet har til formål at bidrage til bevaring af landets kulturelle arv og styrke nicaraguanernes identitet.

Museet blev åbnet i 2005 og har i dag samlet 7.000 værdifulde genstande, som kan dateres tilbage til tiden mellem 500 år før Kristi fødsel og år 1550, dvs. kort efter spaniolernes ankomst. Museet rummer fire udstillingssale, et arkiv, en konferencesal, et og to grønne haver.

Mi Museo har mange besøgende fra mange lande, hvoraf de 95% skriver i gæstebogen, som ugentligt studeres af museets ledelse. Museet har ikke blot udviklet sig til en attraktion for Granada, men har samtidig vundet faglig respekt blandt landets offentlige myndigheder og arkæologer fra mange lande. Staben af professionelle ansatte samarbejder med landets andre museer og deltager i nye udgravninger. Museet udgiver et tidsskrift, har udgivet bøger og har sin egen hjemmeside på engelsk og spansk. Se Mi Museo!

Mi Museo har åbent alle dage og ligger på Calle Atravesada 505, overfor Bancentro, og der er entre.

CACAO MUSEET – MUSEO DE CACAO

Foruden museum med fotos og informationer om cacaodyrkning (som sær foregår i det nordlige Nicaragua) og værksteder, hvor man kan lære at forarbejde chokolade, rummer det store koloniale hus cafe, bar og swimmingpool, ligesom man kan leje værelser. Stedet har en særegen kunstnerisk indretning. Adressen er Calle Atravesada/Calle El Arsenal.

 

DEN GAMLE JERNBANESTATION

Et vidnesbyrd om fordums tider med jernbaneforbindelse fra Granada, som var handelsindfaldvejen fra Det Caribiske Hav, over Managua og helt til Corinto i nord ved Stillehavets kyst. Bygningen er fra 1886. Man kan se et damptog og den gamle præsident-vagon. I dag rummer stedet også en kokkeskole. Ligger overfor Parque Sandino.

 

KRUDTKAMMERET - FORTALEZA LA POLVORA

Velbevaret fort fra den spanske kolonitid (1751), hvor spaniolerne opbevarede krudtet tørt i kampen mod de mange piratangreb. Rummer gamle kanoner og krudtrum. Holdt ikke stand mod William Walker. Fra tårnet er der god udsigt over byen. La Pólvora Fortet blev senere lavet om til en militær garnisason og senere igen til et fængsel. Det nu romantiske og blomstersmykkede sted bruges også til private formål, som bryllupper. Entre. Calle Real Xalteva, de Iglesia Xalteva 3 c. Oeste.

 

KATEDRALEN  -  LA CATEDRAL

Byens mest fotograferede bygning overfor Parque Central. Byens vartegn. Aktuel bygning var under konstruktion mellem 1880 og 1972. Kirken blev indviet i 1913 og har et udsigttårn, ligger overfor Parque Central.

 

SAN FRANCISCO  –  KIRKE FRA KOLONITIDEN

Granadas ældste kirke ved Convento San Francisco med mindeplade om da William Walker satte byen i brand. Calle Cervantes/Calle Corrales.

 

 

GUADALUPE  –  KIRKE FRA KOLONITIDEN

Kirke fra kolonitiden – 1624 - forstærket med sten og med en facade som vender ud mod Nicaragua-søen, som en del af forsvaret af byen. Calle La Calzada, de Parque Central 4 c. al Lago. 

 

LA MERCED – KIRKE FRA KOLONITIDEN

Barokstil. Kirken har byens højeste udsigtstårn, som man kan stige op i mod en beskeden entre og tage sine obligatoriske fotos. Calle Real Xalteva/Calle 14 de Septiembre.

 

 

XALTEVA –  KIRKE FRA KOLONITIDEN

Farverig og meget dekoreret kirke med mange skulpturer i nyklassisistisk stil. Calle Real Xalteva/Calle.

 

 

KIRKEGÅRDEN – NATIONALT MINDESMÆRKE

Granada har en forbavsende kirkegård fyldt med volumiøse og imponerende gravpladser. Mausolærer på stribe. Vidner om byens storhed og fortid. Her ligger hele 9 præsidenter begravet.