Menu

Danske børn født i Nicaragua

Danske børn født i Nicaragua skal have et nicaraguansk pas for at kunne forlade landet. Den tidligere danske ambassade i Nicaragua har på baggrund af mange henvendelser undersøgt de nærmere forhold hos de nicaraguanske immigrationsmyndigheder.

Læs mere...

Gode råd ved rejse til Nicaragua

  1. Pas. Man skal selvfølgelig have et gyldigt pas. Ofte skal det være gyldigt 6 – 12 måneder efter den dato man indrejser i landet. 
  1. Visum. Man skal som dansker ikke have visum for at rejse som turist i op til 3 måneder i Nicaragua, Honduras, El Salvdor og Guatemala, som udgør ét pasområde. 
Læs mere...

Derfor Granada

Farverige huse, hyggelige gader med alt i gå-afstand, masser af restauranter, hostels og hoteller, det historiske centrum med bygninger fra kolonitiden, den enorme Nicaragua-sø, 363 små øer, Mombacho-vulkanen, naturreservater, nattelivet i La Calzada-gaden, hestevognene, museer, katedralen og kirker fra kolonitiden og hele det historiske vingesus, man fornemmer blot ved at vandre rundt i byen. Men undersøger man tingene en smule bliver oplevelsen større.

Læs mere...

Erhvervsmand, filantrop og konsul

Generalkonsulen i Nicaragua, danskeren Peder Kolind, er et kendt ansigt i Granada, hvor han har resideret  siden 2001 og vakt både beundring og forundring. Alle kender ham og såvel børn som voksne kalder ham “don Peder” og følger ivrigt med i hans utallige aktiviteter. Hans “kongelige” status er ikke blevet mindre efter opsættelsen af konsulatets emblem med både løver og kongekrone.

Læs mere...