Menu

Den internationale poesi-festival

Den internationale poesi-festival

Poesifestivalen er en kulturel begivenhed, som har placeret Granada på landkortet for mange mennesker i verden.

I løbet af en uge i februar måned (Den 12. til 18. februar 2017) mødes poeter fra hele verden og blander sig med poeter fra Nicaragua, poesi-intersserede og besøgende fra rigtig mange steder. Over 1.300 poeter fra over 130 lande har deltaget siden starten. Gader og stræder, skoler, parker og pladser sprudler i et poetisk fyrværkeri. Digte bliver læst op på utallige sprog, selv dansk har man hørt i gaderne, nobelpristagere og amatører får deres chance. Fra Danmark deltager Niels Frank.

  Festivallen er blevet en af de største af sin art i verden. Den første festival løb beskedent af stabelen i 2005, men har siden fået mange sponsorer både fra ind- og udland. Festivallen styres af en komite med udgangspunkt i Casa Los Tres Mundos.

Festivalugen handler ikke bare om poesi i diverse genrer og indenfor diverse temaer, der arrangeres også karneval i gaderne, debatter om kultur og politik, musikkoncerter med kendte kunstnere og meget andet. Der er bogfestival, salg af kunsthåndværk og meget andet, som trækker mange tusinder til byen.

 Flot video

Video

The International Poetry Festival. En flot film helt i Festivallens ånd, på spansk med engelske undertekster.