Menu

Kærlighed og musik i parken

Ubestideligt byens centrum. Stedet hvor man kan sætte sig og købe lidt at drikke eller spise og kigge på folk. Tæt på Katedralen, springvand, musikkiosken, hestevogne, hoteller og La Calzada. Her sælges kunsthåndværk, drikkevarer og de fire kiosker i hvert sit hjørne tilbyder diverse retter, herunder den berømte Vigoron, egentlig Tonico Vigoron, en styrkende ret serveret for slaver. Her krydser folks veje.

Men det er værd at stoppe op et øjeblik og hæfte sig lidt ved detaljerne i parken, som tidligere var byens Plaza de Armas. Her holdt William Walker parade med sine soldater.

Læs mere...

Den himmelstormende kirkegård i Granada

Det lyder måske underligt i første omgang, men kirkegården i Granada er et besøg værd. Ved udfaldsvejen mod Nandaime ligger Nicaraguas flotteste kirkegård, som nærmest fremtræder som en by i sig selv, der vidner om det bedre borgerskabs storhed og fortid.

Imponerende gravmæler, mausolæer, kapeller, søjler, statuer, himmelstræbende kors, Kristusfigurer, hyldelster til Jomfru Maria, engle en masse, blomsterdekorationer og lange grav-alleer kæmper om de levendes opmærksomhed.

Læs mere...

Turistcentret Flor de Pochote

Vil man opleve den flotte natur rundt om Laguna de Masaya, så er Flor de Pochote ved Masatepe det rigtige sted at tage hen. Med en imponerende udsigt over lagunen ved Masaya kan man ved restauranten indtage sin frokost i uspolerede omgivelser. Adskillige træarter er plantet eller skudt op på egen hånd. Stier fører rundt i området, hvor man kan opleve blomster, dyr og træer på tæt hånd.

Læs mere...

Oplev Granada på cykel

Det kan være en god ide at lære Granada og omegn at kende på cykel. Man kan efterhånden leje cykler allevegne. Man kan komme rundt i praktisk taget hele byen på cykel, og byen er rimelig flad og tilgængelig for cykleture. En god tur er f.eks. at cykle ned mod Udsigtspunket  ved molen og den gamle toldbygning, fortsætte ud langs Malecon med Nicaragua-søen på venstre hånd og ind i ”Tursitcentret”, hvor der ligger masser af restauranter og legepladser for børn.

Læs mere...

Den fantastiske udsigt fra Catarina

I landsbyen Catarina finder man et meget besøgt udsigtpunkt (mirador), hvor enhver bliver slået af den imponerende udsigt over Laguno de Apoyo, byen Granada, Las Isletes, Nicaragua søen, vulkanen Mombacho og helt til provinsen Chonchales. Her er forskellige restauranter, boder og underholdning. I selve byen finder man farvestrålende blomstersalgsteder, butikker, en barokkirke og byens torv. Man kan tage en taxi fra Granada eller den offentlige bus til Masaya og skifte til busen, der går til Catarina.

Læs mere...

Café Sonrisa - cafeen med de mange smil

Går man fra Parque Central ad Xalteva-gaden mod La Merced kirken, den med udsigtstårnet, møder man på højre hånd Café de las Sonrisas (Smilenes Café) , hvor man kan finde en dejlig rolig oase.  Her bliver der venligt taget imod de besøgende og man viser gerne rundt. Her foregår der nemlig mange ting. Ikke bare kan man nyde en typisk patio med planter, her er en café og man kan købe rigtig gode hængekøjer. Men det mest specielle ved stedet er tavsheden mellem de ansatte. 

Læs mere...

My camera and my world

Born in an impoverished barrio on the outskirts of Granada, 21-year-old Rafael always dreamed of being an artist. Thanks to Empowerment International (EI), an extraordinary NGO working in Nicaragua since 2004, he began studying photography three years ago in EI’s photography program that develops and nurtures children’s artistic talents while teaching skills enabling them to break the cycle of poverty. 

Læs mere...

Vulkanen Masaya og helvedes mund

Få steder i verden kan man stå og kigge ned i en kæmpe stor og fortsat aktiv vulkan. Der lugter af sulfat og det ryger fra det skrækindjagende uhyre. Med god grund kaldte spaniolerne stedet for helvedets mund. De spanske koloniherrer troede, at dette var indgangen til helvede på grund af det boblende mudder og den sivende røg, der lægger sig over stedet. Vulkanen Santiago er omgivet af en mindre vulkan, kratre og varme kilder, der er meget rige på mineraler.

Læs mere...