Logo
Udskriv denne side

Kærlighed og musik i parken

Kærlighed og musik i parken. Foto af PrebenMultiMedia.com
Kærlighed og musik i parken. Foto af PrebenMultiMedia.com

Ubestideligt byens centrum. Stedet hvor man kan sætte sig og købe lidt at drikke eller spise og kigge på folk. Tæt på Katedralen, springvand, musikkiosken, hestevogne, hoteller og La Calzada. Her sælges kunsthåndværk, drikkevarer og de fire kiosker i hvert sit hjørne tilbyder diverse retter, herunder den berømte Vigoron, egentlig Tonico Vigoron, en styrkende ret serveret for slaver. Her krydser folks veje.

Men det er værd at stoppe op et øjeblik og hæfte sig lidt ved detaljerne i parken, som tidligere var byens Plaza de Armas. Her holdt William Walker parade med sine soldater.

Parken blev indviet den 12. oktober i 1892 i anledning af 400-året for Christoffer Columbus’ opdagelse af Amerika, heraf navnet Parque Colon. Den er senere blevet ombygget og restaureret flere gange.

  

  

Den mest dominerende bygning er den runde bygning El Kiosco de la Música, som er tilegnet en af Nicaraguas mest berømte komponister José de la Cruz Mena (1874-1907). Han er fra Leon, så her er stridsøksen lagt til side. El Kiosco de la Música eller Templete de la Música blev bygget i 1931 under Manuel Urbina Bermúdez regeringstid. I kælderen under bygningens trægulv er der nu toiletter, men førhen var der ”pila acústica”.

I midten af parken finder man La Fuente del Amor, kærlighedskilden, et monument – og nogen gange et springvand - bygget i England helt tilbage i 1869 i forskellige metalarter.  I toppen huserer diverse Cupido figurer, sønnen af  Venus og  Vulcano. Monumentet blev i 1999 restaureret af  den granadinske kunstner Pedro Vargas Mena, direktør og grundlægger af la Escuela de Bellas Artes de Granada. I 2013 blev kilden shinet up.

Desuden finder man i parken den monumentale hyldelst til den selvfornægtende og kærlige Moderfigur. Obelisken med relief af Ruben Dario, Nicaraguas verdenskendte digter, forfatter og journalist, som er en gave fra det brasilianske folk til det nicaraguanske folk i anledning af 50-året for Ruben Darios død i 1966. Man kan nogle gange opleve både musik og dans i parken. Parken er omgivet af Katedralen, Rådhuset, Kulturhuset, forretninger, hoteller og restauranter.

Webdesign Preben MultiMedia.