Menu

De mange fugle i Nicaragua

Mange mennesker valfarter til Nicaragua for at observere fugle. Landet har en lang række naturreservater, både offentlige og private, der er mange store floder og ikke mindst trækker de store søer mange fugle til. Nicaragua-søen har sågar sine egne fulglearter. I Nicaragua findes der 754 fuglearter, heraf er de 551 fastboende, mens de 203 er trækfulge.

I november måned holdes der International fulglefestival i Granada med udstillinger og ture i Nicaragua-søen.

Læs mere: http://nicaraguabirdfestival.org/

 

Læs mere...

Rubén Darío kan nu læses på dansk

Endelig er der udkommet en bog med tekster af Rubén Darío på dansk. Endelig.

I den spansk-talende verden er der ingen der ikke kender Rubén Darío. På skoler og universiteter er hans poesi, fortællinger og journalistik faste tekster i studieplanerne. Men ikke kun på læreanstalter er han kendt, hans bøger er udkommet i millionoplag, de optrykkes igen og igen og udgives på begge sider af Atlanten og det på trods af, at hans værker blev til for over 100 år siden. Hans tekster er forbavsende levende og påtrængende, aktuelle og universelle. Har man læst en tekst af Rubén Darío glemmer man det aldrig.

Læs mere...

The Personal Revenge of Tomas Borge

Reflections on the Death of the Sandinista Leader by Daniel Kovalik. I just read the news that on Monday, April 30, 2012, Tomas Borge had passed away at the age of 81 in Managua, Nicaragua.

Tomas Borge helped found the Sandinista National Liberation Front (FSLN) in 1961, and, through years of arduous struggle, helped lead the rag-tag Sandinista guerillas to victory against the heavily-armed Somoza dictatorship – a dictatorship armed and supported until the bitter end by the United States which had installed it in the first place in the 1930’s. 

Læs mere...

Denne sang skal du bare høre!

Viva Venezuela y PetroCaribe er en fed sang om Venezuela og Petro Caribe, skrevet og sunget af Anthony Gabby Carte fra Barbados. Den skal bare høres! Anthony Carter, known as Mighty Gabby (born 30 March 1948) is a Barbadian calypsonian and a Cultural Ambassador for the island of Barbados.

Læs mere...

Den bedste kop kaffe

I det nordlige Nicaragua, blandt andet i Nueva Segovia, Jinotega og Matagalpa, finder man glimrende vilkår for kaffedyrkning. De bjergrige områder begunstiget med tilstrækkelig nedbør, jordbundens kvalitet og dyrkningen under skyggetræer giver en rigtig god kaffe.

Så det er med god grund, at man satser på dyrkning af specialkaffe.

Men vejen er lang fra plukning til eksport.

Læs mere...

Danse-festival i San Ramón, Matagalpa

Danse-festival, Nicaragua Glade grupper i flotte dansedragter præsenterer et bredt udvalg af de mange typiske danse som dyrkes i Nicaragua. Vi oplever bl.a. mazurca, polka, jamaquellos, palo de mayo, son nica, marimba osv. Optaget i San Ramón, Matagalpa, Nicaragua af Preben MultiMedia. Dur 20:00 min. 

Læs mere...

Den lille bonde ved noget om dansk kaffesmag

Man kan godt erobre et hjørne af verdensmarkedet, selvom man kun har en halv hektar jord. Israel García er 27 år og kasserer i kaffekooperativet Denis Gutiérrez i byen San Ramón i Nicaraguas kaffedepartement, Matagalpa. Kooperativet har 49.7 hektarer jord, Israel García ejer en halv. Det er ikke meget, men kaffebuskene står velnærede på den velholdte jord, spirende frø vandes to gange om dagen og plantes ud, når de har vokset sig stærke nok.

Læs mere...

Junglefolk ramt af vanvidssygdom

I Nicaragua er behandlere fra vidt forskellige fag nået frem til en afsondret flodkultur, hvor nogle af beboerne er ramt af en alvorlig, lokal sygdom, der tilsyneladende ikke kendes fra andre kulturer. 

Af Rupert Widdicombe, The Guardian, 22.12. 2003  

Et hold bestående af læger, psykiatere og antropologer er nået frem til et fjernt samfund i Miskitokulturen i junglen i det nordlige Nicaragua, hvor 60 mennesker lider af en mystisk, kollektiv vanvidstilstand.

Udbruddet af sygdommen, som på det lokale Miskutsprog er kendt under navnet 'grisi siknis', fandt sted i Raiti nær grænsen til Honduras for en måned siden.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os