Menu

Geografi - vulkaner og vand

Geografi - vulkaner og vand

En hel række af vulkaner løber fra nord mod syd tæt på Stillehavskysten, hvoraf mange stadig er aktive. Den højeste er San Cristobal tæt på Chinandega. Højeste punkt er Mogoton (2 438 moh).

Landet er kendetegnet ved to store søer, Managua-søen og Nicaragua-søen (på størrelse med Sjælland).

Derfor kaldes Nicaragua for ”landet med vulkaner og søer”.

Nicaragua er en republik  i Centralamerika. Republikken er arealmæssigt det største land i Centralamerika, ca. tre gange så stor som Danmark, men har med en befolkning på omkring 5,8 mio. den laveste befolkningstæthed i Centralamerika, bortset fra Belize.

Mod nord deler Nicaragua grænse med Honduras og mod syd med Costa Rica. Mod vest ligger Stillehavet, og mod øst ligger Det Caribiske Hav. Landets navn er en kombination af Nicarao, som var den største indianerstamme ved spaniernes ankomst, og det spanske ord agua, som betyder vand, idet der refereres til de to store søer i landets vestlige del. Nicaragua kan groft deles ind i tre geografiske regioner: lavlandet i vest mod Stillehavskysten, højlandet i nord og Moskitokysten i øst.

Lavlandet består af et frugtbart slettelandskab, og det er her størstedelen af landets jordbrugsvarer produceres. Det er det varmeste område.
De tre største byer i Nicaragua er Managua, León og Granada, som alle ligger i lavlandet. Højlandet i nord har et køligere klima. Mere end en fjerdedel af landets landbrugsproduktion bliver udført her, med kaffe som den vigtigste eksportvare, desuden dyrkes især majs og bønner. 

De to Autononome områder med Miskitokysten mod nord, består for det meste af regnskov. og tropisk lavlands-savanne, og er sparsomt befolket. Området udgør omkring 45% af landet, men beboes kun af omkring 20% af befolkningen. Her bor flere folkeslag, som moskitoer, ramaer, sumoer og creoler, foruden tilflyttere fra den vestlige del af landet. Hermed trues de indfødtes fællesejede områder. 

Klimaet er tropisk og det regner rigtig meget.

 

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os