Menu

Det nicaraguanske marked

Det nicaraguanske marked

Nicaragua blev medlem af GATT (General Agreement on Trade and Tarrifs) i 1950, og har siden haft et åbent marked.

Markedsperspektiver

Efterfølgende er en række subregionale aftaler med de øvrige centralamerikanske lande kommet til, hvilket har resulteret i en reduktion af toldtarifferne. Frihandelsaftalen CAFTA mellem USA og CentralAmerika samt Den Domikanske Republik trådte i kraft i januar 2006. En EU’s associeringsaftale mellem Centralamerika og EU forventes snart at træde I kraft.

Verdensbankens hjemmeside Doing Business Site viser at Nicaragua har en rimelig position som et handelsdygtigt land. Dette dokumenteres bl.a. på parametrene, der måler omkostningerne. Tiden for at åbne og registrere en virksomhed, har også ændret sig betydeligt i forhold til de tidligere år.

 

Sidste nyheder

I perioden 2007-11 har stigningen i den nicaraguanske eksport været gennemsnitligt 6,1 %. Denne stigning skyldes hovedsageligt en forøgelse i eksporten af oksekød, mælkeprodukter, kaffe og tekstil.

 

Vækstsektorer

Områder af særlig betydning har i de senere år overvejende været i sektorerne kød, mælkeprodukter, kaffe, bønner, turisme, træ/møbler, minedrift og energi. Regeringen har gennem sin konkurrencestrategi prioriteret disse sektorer, som de vigtigste igangsættere af den økonomiske vækst og der findes bl.a. derfor fortsat gode vækstmuligheder indenfor disse sektorer.

Tekstilsektoren og anden let industri i de toldfrie områder er vigtig, og eksporten af lokalt fremstillede beklædningsgenstande har opnået en markant stigning gennem de seneste år. Andre områder, der viser vækst er oksekød, kaffe, guld, grøntsager og frugt.

 

Økonomisk aktivitetsindeks

Nicaraguas central bank udsender et månedligt økonomisk aktivitetsindeks, der viser stigningen i produktion og lokalt forbrug inden for handels-, landbrugs- og bygningssektoren.

 

Kilde: Det Danske Udenrigsministerium

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os