Menu

Etablering af virksomhed i Nicaragua

Etablering af virksomhed i Nicaragua

Nicaragua har ikke restriktioner for ind- og udførsel af udenlandsk kapital. Udenlandske virksomheder, der arbejder i Nicaragua, har frihed til at flytte kapital uden restriktioner. Det er tilladt for udlændinge at eje ejendom, og der eksisterer ikke nogen former for særregler eller love for udenlandske investorer. Der findes forskellige incitamenter til at gøre forretninger i forskellige sektorer. De vigtigste incitamenter findes i turistsekoren, eksportsektorene, energisektoren samt i "Zonas Francas" (toldfrie produktionszoner).

Zonas Francas foretrækkes ofte af udenlandske investorer, da disse zoner besidder 100% skattefritagelse på moms, betaling af ejendoms- og kommuneskat samt fritagelse for alle afgifter på importerede maskiner og råmaterialer.

En anden attraktiv skattefritagelse gives gennem "turistbegunstigelsesloven", lov nr. 306 (Ley de Incentivos Turísticos). For turistrelaterede projekter bevilger loven fra 80-100% skattefritagelse på ejendom over en 10-årig periode og skattefritagelse ved køb og salg af materialer og udstyr.

Desuden eksisterer en lov (lov nr. 344) om investeringsbeskyttelse af udenlandske virksomheder, som blandt andet sikrer gunstige forhold for danske virksomheder som ønsker at investere i Nicaragua. Se mere om lov nr. 344 (Ley de Promoción de Inversiones Extranjeras).

 

Arbejdstider

Arbejdstiden i Nicaragua svinger fra 40 til 80 timer om ugen, alt afhængig af produktionen og firmaets politik. For mere information om arbejdslovgivningen i Nicaragua kan man kontakte det Nicaraguanske Arbejdsministerium.

 

Kilde : Det Danske Udenrigsministerium.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os