Menu

Videoer om Danida

Hængebro over Río Coco, Nueva Segovia - Danida i Nicaragua af Preben MultiMedia. Det kan være livsfarligt at krydse Río Coco, den største flod i Centralamerika. For første gang bliver der nu i kommunen Monzonte bygget en kæmpe hængebro over floden. Adgangen til markeder, sundhed og undervisning gøres lettere for mange. Organiseret i byggebrigader har indbyggerne med stor entusiasme kastet sig ud i det gigantiske byggeri, og de kan nu se frem til forbedrede økonomiske muligheder - langs begge bredder af floden. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur. 2:30 min. 

Video

Unge mødre i Esteli - Danida i Nicaragua af Preben MultiMedia. María Belén López er blot 17 år gammel. Hun er mor til to søde døtre på ét og to år. Hun erkender sin vanskelige situation, men forsøger at bevare optimismen. Der er utroligt mange unge mødre under 18 år i Nicaragua. Foreningen Aniesca i Estelí forsøger at give en hjælpende hånd, man bringer mødrene sammen, holder møder og forbereder dem på opgaven som mor, styrker forholdet mellem mor og barn og oplyser om rigtig ernæring. Samtidig oplyses om brug af prævention, og om hvordan man undgår seksuelt overførte sygdomme. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur 2:18 min.

Video

Kooperativet Santiago El Jícaro, Nueva Segovia - Danida i Nicaragua af Preben MultiMedia. Små kaffedyrkere, kvægavlere og landbrugere er overbeviste om, at det nytter at organisere sig i stedet for at arbejde udelukkende på egen hånd. Som en lille bjergbonde kan man let føle sig ladt i stikken og have svært ved at trænge ind på markedet. Ved at organisere sig i Kooperativet Santiago i det nordlige Nicaragua har tusind landmænd fået bedre adgang til det nationale og internationale marked og samtidig opnået materiel og økonomisk fremgang for dem og deres familier. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur 2:54 min.

Video

Forbedring af vejnettet i San Fernando, Nueva Segovia - Danida i Nicaragua af Preben MultiMedia. Hvis man ikke har et æsel er den eneste måde at transportere afgrøderne ind til byen på at smide dem på ryggen. Sådan er vilkårene for mange landmænd fra den bjergrige kommune San Fernando. De dårlige veje umuliggør brugen af andre transportmidler. Men lokalsamfundet har nu inggået en aftale med kommunen og Danida om en kraftig forbedring af deres vej. Indbyggerne og kommunen bidrager med 5% af udgifterne og overtager fremover vedligeholdelsen. De voldsomme regnskyl vil nu ikke hele tiden ødelægge deres vej. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur 2:30 min.

Video

Vold i hjemmet - Danida i Nicaragua af Preben MultiMedia. Matilde Ponce Sobalvarro er et af de mange ofre for vold i hjemmet i Nicaragua.
Efter ni år blev det for meget for den fyrre-årige kvinde fra Estelí: Hun brød tavsheden og gik til politiet, hvorefter manden blev smidt i fængsel. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur 2:55 min.

Video

Forbedring af vejnettet i Telpaneca, Madriz - Danida i Nicaragua  af Preben MultiMedia. Skovlen synes at være et hovedredskab, når befolkningen i det bjergrige område ved Telpaneca skiftevis under sol og regnbyger knokler for at forbedre deres lokale hovedvej.
Forbedringen af vejnettet af biveje, skaber samtidig lokale arbejdspladser. Den arbejdskrævende indsats er nødvendig for at skabe udvikling og fremskridt, mener beboerne. Borgmesteren er helt enig: "Vejen faldt som en appelsin i vores turban", siger hun smilende. Dansk indtaling: Birgit Conradi. Dur 3:00 min.

Video

Du kan besøge sitet om Danidas arbejde "Danmark i Nicaragua" og læse artikler, se fotos og videoer.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os