Menu

Nicaragua-søen og de mange småøer

Granada ligger ved Centralamerikas største sø, kaldet Nicaragua søen. Den er stor. Søen er 1.000 kvadratkilometer større end Sjælland og får sit vand fra utallige floder i både Nicaragua og Costa Rica. Den er 148 km gange 55 km og det tager 12 timer at sejle fra den ene ende til den anden. Søen er den største i Centralamerika, 9. største i Amerika og den 19. største sø i verden.

Søen blev kaldt Cocibolca af de oprindelige indbyggere og spaniolerne kaldte den Ferskvandshavet (Mar Dulce), da de troede det var et hav.

Læs mere...

Vulkanen Masaya og helvedes mund

Få steder i verden kan man stå og kigge ned i en kæmpe stor og fortsat aktiv vulkan. Der lugter af sulfat og det ryger fra det skrækindjagende uhyre. Med god grund kaldte spaniolerne stedet for helvedets mund. De spanske koloniherrer troede, at dette var indgangen til helvede på grund af det boblende mudder og den sivende røg, der lægger sig over stedet. Vulkanen Santiago er omgivet af en mindre vulkan, kratre og varme kilder, der er meget rige på mineraler.

Læs mere...

Den fantastiske udsigt fra Catarina

I landsbyen Catarina ved Massaya finder man et meget besøgt udsigtpunkt (mirador), hvor enhver bliver slået af den imponerende udsigt over Laguno de Apoyo, byen Granada, Las Isletes, Nicaragua søen, vulkanen Mombacho og helt til provinsen Chonchales. Her er forskellige restauranter, boder og underholdning. I selve byen finder man farvestrålende blomstersalgsteder, butikker, en barokkirke og byens torv. Man kan tage en taxi fra Granada eller den offentlige bus til Masaya og skifte til busen, der går til Catarina.

Læs mere...

Granada – byen i orkanens øje

Farverige huse, hyggelige gader med alt i gå-afstand, masser af restauranter, hostels og hoteller, det historiske centrum med bygninger fra kolonitiden, den enorme Nicaragua-sø, 363 små øer, Mombacho-vulkanen, naturreservater, nattelivet i La Calzada-gaden, hestevognene, museer, katedralen og kirker fra kolonitiden og hele det historiske vingesus, man fornemmer blot ved at vandre rundt i byen. Men undersøger man tingene en smule bliver oplevelsen større.

Det er nogle af grundene til at Granada er byen, som stort set alle turister valfarter til, når de kommer til Nicaragua.

Læs mere...

Nicaragua-søen er større end Sjælland

Nicaraguasøen (Lago de Nicaragua) er en stor ferskvandssø i Centralamerika i det sydlige Nicaragua. Den er ca. 1.000 km2 større end Sjælland.

I Nicaragua kaldtes den oprindeligt Cocibolga, som betyder "det ferske hav". Den har nemlig alt hvad der skal til for at være et hav, med undtagelse af saltvand. Man kan ikke se den ene kyst fra den anden, søen har bølger og store øgrupper, som Ometempe og Solentiname-øerne. Den har også verdens eneste art af ferskvandshajer, den har sværdfisk og savfisk, selvom rovfiskeri har gjort dem sjældne.

Læs mere...

Leon Cathedral declared World Heritage Site

The Leon Cathedral, built between 1747 and 1814, was added to the list of World Heritage Sites by the United Nations Education, Science and Culture Organization (UNESCO) on June 28 2011. UNESCO said that Cathedral "expresses the transition from Baroque to Neoclassical architecture," adding that it is "characterized by the sobriety of its interior decoration and the abundance of natural light."

Læs mere...

Besøg den chamerende koloniby Granada

Når du er i Nicaragua, så spild ikke tiden i hovedstaden Managua. Den bedste by at besøge er Granada. Granada er en af de mest velbevarede og charnerende koloni-byer i Centralamerika. Her er simpelt hen rart at være i modsætning til Managua. I Parken oplever du en afslappet stemning og salg af kunsthåndværk. Kulturhuset Tres Mundos er arrangøren af den årlige Poeternes festival i februar, som får besøg fra hele verden. San Francisco konventet fortæller om byens dramatiske historie og har et museum.

Læs mere...

Nationalparkerne i Nicaragua

Mange af de fantastiske naturområder i Nicaragua har opnået status af naturparker for at sikre bevarelsen af de sjældne økosystemer, der findes i landet. Landets placering i de centralamerikanske områder gør, at landet er et af de biologisk mest forskelligartede områder i verden. Her mødes arter fra både syd og nord, samtidig med at landet forbinder Stillehavet og det Caribiske Hav, hvilket giver optimale levebetingelser for arter fra alle dele af området.

Læs mere...

Turist i Caribien og det hvide sand

Har du forsøgt at vinde en million i Lotto, for at komme til en øde ø i Caribien, med palmetræer, hvidt sand og klart blåtvand – så behøver du ikke længere vente på den store gevinst. Tag blot et fly til Bluefields, en panga til Laguna de Perlas, eller simpelthen kør i bil og indloger dig på Casa Blanca og få arrangeret en sejltur til The Keys (Cayes de Perlas). De mest romantiske, ubeboede øer!

Sven Friberg og Dell Lopez møder dig i Laguna de Perlas, hvor du kan bo på deres hyggelige familiedrevne hotelito.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os