Menu

Nu kan du flyve til Ometepe

I 2014 blev der åbnet en flyrute fra Managua til Ometepe. Så vil man nå hurtigt frem behøver man ikke tage (den ellers dejlige) sejltur fra San Jorge eller Granada.

Læs mere...

Faklen gives videre - dansk kunstner

I Managuas centrum - ikke langt fra Malecon - ligger den farverige telefonbygning, Telcor. Bagved mod søen finder man en af den danskfødte kunstner Edith Grøns verdenskendte værker. Monumentet Al Progreso eller El Relevo. Skupturen var egentlig en hyldelst til kæmperne ved slaget ved Rivas - den faldne giver faklen videre. Men på universiteter verden over bruges figuren som et symbol på at den ældre generation giver faklen/kundskab videre til næste generation.

Læs mere...

Hervideros de San Jacinto - vulkanens lunger

Ca 12 km øst for León ad landevejen mod Malpaisillo finder man et af naturens underværker. En vulkans "lunge" sender boblende varm mudder til jordens overflade. Man kan - med forsigtighed - spadsere rundt i området og mudderet skulle have healing-effekter.

Læs mere...

Museet Casa Hacienda San Jacinto

Fincaen er lavet om til et museum til minde om det historiske slag den 14. septiembre 1856 (national helligdag) mod den amerikanske filibuster William Walker, som var et afgørende slag i Den Store Nationale krig for overlevelse. Ligger ca. 20 km nord for Managua mod Sebaco. Når man drejer fra landevejen står en stor skulptur af Andres Castro skabt af den danskfødte kunstner Edith Grøn.

Læs mere...

Casa del Pueblo i Managua

Præsidentpaladset har skiftet navn til Casa del Pueblo og anvendes nu kun til repræsentative formål samt diverse arrangementer. Ligger overfor den gamle katedral og Nationalpaladset. Området har skabt et nyt atraktivt centrum for byen.

Læs mere...

Valfarten til San Juan del Sur

Ved Stillehavet mod syd ligger landets mest kendte badeby ved en underskøn bugt. Masser af restauranter, hoteller, sprogskoler - og gode surfmuligheder. Jævnligt anløber cruisere til bugten og stedet besøges af mange turister.

Læs mere...

Little Corn Island i Det caribiske Hav (bilfri)

Little Corn Island ligger ud for Nicaraguas tyndt befolkede østkyst. Det er en lille bounty ø med rigtig gode muligheder for dykning. Der er flere overnatningsmuligheder. Ren afslapning, ingen biler. Du kommer dertil ved at flyve fra Managua til Corn Island og derfra stige om til en panga, der sejler dig over til øen. Hippie favorit sted.

Læs mere...

Kaffelandet ligger mod nord

Vil du se kaffedyrkning skal du tage nordpå til Matagalpa og Jinotega. Her finder du et behageligt klima, vandfald, bjerge, floder og udflugtsmuligheder. Her er masser af hoteller i by og på land. Gode muligheder for øko-turisme og landbrugsturisme i kooperativer som f.eks. UCA San Ramon. Det autentiske Nicaragua.

Læs mere...

Fortet El Castillo ved floden Rio San Juan

Denne landsby ved den 300 km lange flod, Rio San Juan, ved grænsen til Costa Rica huser et gammelt spansk fort, El Morro, der blev bygget i 1600-tallet for at beskytte landet mod pirater og britiske styrker. Byen er en hyggelig fiskerby, der har gode overnatningsmuligheder. Et skilt advarer mod de danske pirater. Eventyrlig flot sejltur dertil med rigt fugle- og fiskeliv.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os