Menu

Nicaragua-søen er større end Sjælland

Nicaragua-søen er større end Sjælland

Nicaraguasøen (Lago de Nicaragua) er en stor ferskvandssø i Centralamerika i det sydlige Nicaragua. Den er ca. 1.000 km2 større end Sjælland.

I Nicaragua kaldtes den oprindeligt Cocibolga, som betyder "det ferske hav". Den har nemlig alt hvad der skal til for at være et hav, med undtagelse af saltvand. Man kan ikke se den ene kyst fra den anden, søen har bølger og store øgrupper, som Ometempe og Solentiname-øerne. Den har også verdens eneste art af ferskvandshajer, den har sværdfisk og savfisk, selvom rovfiskeri har gjort dem sjældne.

Fuglelivet i området er exceptionelt. Denne kæmpestore sø er den største ferskvandssø i Amerika, efter de store søer i Nordamerika. Og som ethvert andet hav har den kraftige storme. Søens vande hjemsøges af vinden Papagayo, der på få øjeblikke omdanner den stille overflade til et vaskebræt af korte bølger. Den byder på rige muligheder for at dyrke alle slags vandsport; windsurfing, svømning og fiskeri.

Øen Ometepe kan nås direkte fra Granada eller via af Rivas/San Jorge, og her kan vulkanerne Concepción og Maderas bestiges. Maderas er en udslukt vulkan med fascinerende tågeskov op ad siderne og en flot lagune i krateret.

Las Isletas ved Granada er 365 små øer, hvor hver rigmand kan købe sin egen Ø, det er landets dyreste kvadratmeterpris. Øerne byder på flere arkæologiske vigtige og historisk interessante områder samt øen Zapatera, hvor indianerne rejste kæmpestatuer der nu huses rundt omkring på forskellige museer i verden. Der findes dog stadig findes mange grave på øen.

En anden øgruppe, Solentiname, ligger i den sydlige del af søen, det er et lille samfund kendt for deres skole af farverige malerier i den naivistiske stil.

Søen er forbundet med det Caribiske Hav via den sejlbare flod San Juan. Historisk set er byen Granada ved søens bred en havn ved Det caribiske Hav. Søen har endda en historie med caribiske pirater, som angreb byen. Det spanske fort San Pablo skulle beskytte byen mod disse stadige angreb. 

Fakta

Areal

8.150 km²

Middeldybde (m)

13

Største dybde (m)

45

Volumen

108 km³

Oplandsareal

23.844 km²

Vandspejlskote (m)

32

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os