Menu

Kirkekaffe har fået en lillebror - kaffemærket café directo

café directo er et ny og revolutionerende måde at handle kaffe på. café directo er produceret, ristet og pakket af bønderne i El Coyolar i Nicaragua.
 
Du bestiller på nettet - og din kaffe vil blive sendt direkte til dig fra Nicaragua. Bliv medlem af café directo's kaffeklub på https://cafedirecto.dk/kaffeklubben/ og modtag et månedligt nyhedsbrev.
 
Siden 2007 har bønderne i landsbyen El Coyolar gennem deres andelsforening La Esperanza været med til at sælge kaffe til Danmark gennem kaffemærket Kirkekaffe. Udover fair trade-prisen på kaffen, er der for hvert kg solgt kaffe bidraget med kr. 14,- til det såkaldte Kirkekaffe-program. Kirkekaffe-programmet har med over ½ million kroner bidraget til fælles projekter i landsbyen (børnebibliotek, legatprogrammer, skolebøger, vandforsyning, gangbroer og meget mere). 

Det har længe været et ønske for bønderne i El Coyolar at få del af værdikæden på kaffen. Altså, ikke kun at sælge den plukkede kaffe, men at komme ind på markedet for ristet kaffe. I forbindelse med Kirkekaffes 10 års jubilæum i 2017 har bønderne derfor besluttet at introducere deres eget kaffemærke, café directo, på det danske marked.

café directo kan bestilles  på www.cafedirecto.dk.
  
Kirkekaffe fortsætter som hidtil med salg til primært Folkekirken i Danmark. café directo er henvendt til primært private forbrugere samt virksomheden udenfor Folkekirken.
Læs mere...

Med fuld tryk på i Nicaragua

Han startede i den grafiske branche og siden da har der været fuld tryk på, ikke kun i Danmark, men også i Nicaragua, hvor flere og flere aktiviteter foregår. - Jeg kan ikke sidde stille, fortæller han smilende. Man bliver helt svedt blot af at høre om alle de projekter, som han og konen Sonia har sat i gang i Nicaragua.

I februar 2017 åbnede Eigild B. Christensen et 4-stjernet luksushotel i Granadas centrum med det eksotiske navn ”Paraiso Granada”. Det skete med fuld musik – jazz sågar - og taler af borgmester og en række personligheder. Et lejlighedskompleks/hotel med 32 værelser og 62 senge. Alt smagfuldt og fleksibelt indrettet. Efter byggeriet er der skabt omkring 20 arbejdspladser og hotellet er kommet flyvende fra start. Ideen er at man kan vælge at leje et eller to værelser med bad og køkken, som et normalt hotel, men skulle man falde for komplekset og Granada, kan man købe sin egen lejlighed, så står den klar, når man har lyst. Paraiso påtager sig også at leje den ud, når man ikke bruger den. Penge tilbage i lommen.

Læs mere...

Dansk geolog tester maskine, som skal fjerne spor af kviksølv i miljøet

Rester af kviksølv i naturen og i fødekæden er et kæmpe problem i alle de lande i verden, som i hundreder af år har foretaget udvinding af mineraler fra jorden. Problemet er ikke mindst forfærdeligt i små-skala produktion i og den mere håndværksmæssige produktion, der ofte foretages  af guldsøgende fattige arbejdere. Den Grønne Maskine er udviklet af den danske geolog Peter Appel, som i femten år har søgt at finde metoder til at mindske kviksølv-forureningen i verden. Maskinen testes fra februar 2017 i San Juan de Limay, Estelí, Nicaragua og og forsøget bakkes op af regeringen. Maskinen har den fordel af den er mobil. Opfindelsen vil være den første af sin art i verden. Peter Appel, som er søn af Gotfred Appel, har flere gange besøgt Nicaragua.

Læs mere...

Erfaren iværksætter lancerer nyskabende CSR-projekt

Peter Knudsen og Altan.dk tager snart første spadestik til deres hidtil største CSR-projekt – denne gang inviteres andre danske virksomheder med til Nicaragua. Et stort CSR-projekt blev for alvor skudt i gang den 10. oktober, da Altan.dk sender to mand til Nicaragua i Centralamerika. Her skriver de under på købet af otte hektar jord, hvor de frem mod 2018 vil opføre og drive en moderne skole for iværksættere.

I spidsen for projektet står Altan.dks tidligere direktør Peter Knudsen og den erfarne CSR-manager Glenn Mott. Sammen har de to udviklet et nyt CSR-koncept, som de nu inviterer andre danske virksomheder til at tage del i. Til gavn for både danske virksomheder og Nicaraguas kommende iværksættere.

Læs mere...

Den danske fotograf fra Bluefields der blev verdensberømt

I 1891 kunne man i den lokale avis for Bluefields læse at Frederich Feldballe annoncerede, at han tog fotografier hver dag mellem 7 og 10 om morgenen og igen om eftermiddagen mellem 12 og 14, og det uanset om det var en solskinsdag eller en mere overskyet dag.

Fotostudiet var således åbent fem timer om dagen, da der jo også skulle være tid til at fremkalde billederne og lave andre ting. Han tilbyder ved samme lejlighed fotos fra Bluefields og omegn samt af sumoindianere.

Af Preben Høeg Rasmussen

Læs mere...

Hvem var de danske pirater i Nicaragua?

I den lille by El Castillo ved floden Rio San Juan i det sydlige Nicaragua finder man placeret mellem floden og det koloniale spanskbyggede fort et skilt med teksten: ”I 1640 sejlede franske og danske pirater op ad floden San Juan”.

Det med de franske pirater er velkendt. En af de mest berygtede pirater var Jean David Nau - ofte kaldet Francois l’Ollonais. Det med de slemme hollandske pirater er velkendt. Byen Bluefields ved Den Caribiske Kyst er opkaldt efter piraten Blauveldt eller Bleeveldt. Men hvem var de danske pirater, der sejlede op ad Rio San Juan??

Danmark var i flere hundrede år en kolonimagt i Caribien.  De Dansk-vestindiske Øer var en dansk koloni bestående af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. Disse 3 øer ligger vest for Puerto Rico og ikke så forfærdelig langt fra udmundingen af floden Rio San Juan, piraternes foretrukne indfaldsvej til at overfalde Granada, Nicaragua.

Læs mere...

Vi søger viden om danskere i Nicaragua!

Vi er en gruppe danskere bosat i Nicaragua, USA og Danmark, som har sat os for at belyse nærmere en række danskeres historie i dette Centralamerikanske land.

Hvem var disse danske udvandrere, som drog netop til Nicaragua? Hvad fik dem til at rejse ud? Og hvad fik dem til at blive? Eller skynde sig hjem? Fandt de hvad de søgte? Hvordan blev deres liv? Hvad er deres historie?

Igennem de sidste par hundrede år har utallige danskere, sat deres spor i landet.

Vi er stødt på misionærer, nybyggere, guldgravere, kanalspekulanter, verdenskendte kunstnere, diplomater, forskere, videnskabsmænd, biologer, arkæologer, medicinstuderende, lejesoldater, forretningsdrivende, de stille skæbner, adskillige farmere samt både revolutionære og kontrarevolutionære.

Læs mere...

Erhvervsmand, filantrop og konsul

(2013) Den nye generalkonsul i Nicaragua, den 68-årige dansker Peder Kolind, er et kendt ansigt i Granada, hvor han har resideret  siden 2001 og vakt både beundring og forundring. Alle kender ham og såvel børn som voksne kalder ham “don Peder” og følger ivrigt med i hans utallige aktiviteter. Hans “kongelige” status er ikke blevet mindre efter opsættelsen af konsulatets emblem med både løver og kongekrone.

-          Jeg er forretningsmand og filantrop, det ene tjener penge til det andet, understreger Peder Kolind.

Efter at have rejst rundt i verden og tjent rigtig mange penge på at skabe firmaer inden for sikkerhedsindustrien besluttede han sig pludselig for at besøge Costa Rica og som 48-årig at trække sig ud af det hektiske liv. Nu ville han bruge nogle af sine mange millioner til nyttige formål.

Men hvis man tror, at det bare handler om at række hånden ud og bede ham om penge, tager man fejl. Der stilles krav.

Læs mere...

Danesita, Don Pedro og Sandino

Danskerne der fulgtes med Sandino. Endelig, efter flere års research: Der er det, doktorens hus - lige der foran mig midt i Masaya, den smukke gamle by lidt syd for den centralamerikanske stat Nicaraguas hovedstad, Managua. Doktoren - Humberto Alvarado Vasques - er der ikke. Han døde for mange år siden, i 1976.

Firs år er der gået, siden der sidst var danskere i det hus. De er også døde - Majken Borring, der var praktiserende læge i Hvidovre, og Peter Koefoed, der var administrerende overlæge ved Grenaa Sygehus. Det vil sige, dengang i 1926 var de endnu ikke læger, de var unge medicinstuderende.

Trætte af studierne ved Københavns Universitet. På eventyr i Nicaragua i et år - et år, hvor de sammen med doktor Humberto Alvarado koncentreret kom til at opleve mere krig, lidelse, nød og død end nogensinde senere i deres liv. Et år, hvor de blev nødt til at fungere, som det, de gerne ville være: Læger.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os