Menu

Vi søger viden om danskere i Nicaragua!

Vi søger viden om danskere i Nicaragua!

Vi er en gruppe danskere bosat i Nicaragua, USA og Danmark, som har sat os for at belyse nærmere en række danskeres historie i dette Centralamerikanske land.

Hvem var disse danske udvandrere, som drog netop til Nicaragua? Hvad fik dem til at rejse ud? Og hvad fik dem til at blive? Eller skynde sig hjem? Fandt de hvad de søgte? Hvordan blev deres liv? Hvad er deres historie?

Igennem de sidste par hundrede år har utallige danskere, sat deres spor i landet.

Vi er stødt på misionærer, nybyggere, guldgravere, kanalspekulanter, verdenskendte kunstnere, diplomater, forskere, videnskabsmænd, biologer, arkæologer, medicinstuderende, lejesoldater, forretningsdrivende, de stille skæbner, adskillige farmere samt både revolutionære og kontrarevolutionære.

Alle har de deres historie at fortælle, men mange kilder er ved at gå tabt.

Der er i årenes løb gjort mange tiltag for at samle disse informationer op. Der er lavet et kæmpe stykke arbejde. Der findes diverse bøger, websites, blogs, artikler, radio- og tv-udsendelser, breve, dagbøger, interviews, fotos, udkast til bøger og artikler osv., men disse mange informationer er os bekendt aldrig blevet samlet sammen og udgivet i en tilgængelig form.

Vi vil nu forsøge at give dette arbejde et skub fremad, men vi har brug for din hjælp.

Vi er meget interesseret i at du sender os forslag til interessante personer, dine optegnelser, artikler, links, kilder og alskens informationer, som du måtte ligge inde med, herunder fotos.

Du vil kunne følge arbejdet her på Nicaragua – dansk portal.

Skriv til os!

Med venlig hilsen

Ervin Jensen

Ove Faurby

Finn Jørgensen

Frede Jacobsen

Preben Høeg Rasmussen

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os