Menu

Erfaren iværksætter lancerer nyskabende CSR-projekt

Erfaren iværksætter lancerer nyskabende CSR-projekt

Peter Knudsen og Altan.dk tager snart første spadestik til deres hidtil største CSR-projekt – denne gang inviteres andre danske virksomheder med til Nicaragua. Et stort CSR-projekt blev for alvor skudt i gang den 10. oktober, da Altan.dk sender to mand til Nicaragua i Centralamerika. Her skriver de under på købet af otte hektar jord, hvor de frem mod 2018 vil opføre og drive en moderne skole for iværksættere.

I spidsen for projektet står Altan.dks tidligere direktør Peter Knudsen og den erfarne CSR-manager Glenn Mott. Sammen har de to udviklet et nyt CSR-koncept, som de nu inviterer andre danske virksomheder til at tage del i. Til gavn for både danske virksomheder og Nicaraguas kommende iværksættere.

- Vi ved, at der sidder danske firmaer derude, som gerne vil hjælpe, men mangler den rette mulighed. Vores kommende samarbejdspartnere kan her se, præcis hvad de betaler for, og vi opfordrer til, at de tilbyder nogle af deres medarbejdere turen til Nicaragua for at hjælpe med at bygge skolen, opfordrer Peter Knudsen.

Den tidligere direktør, der nu har overladt tøjlerne i Altan.dk til sin søn, forklarer videre, at en samarbejdspartner eksempelvis kunne være en metalvirksomhed, der påtager sig opgaven med at etablere et metalværksted på skolen. Et andet eksempel kunne være en virksomhed, der vil hjælpe med at betale og installere solceller, som skal forsyne skolen med energi.

Et anderledes koncept
Glenn Mott har arbejdet med Corporate Social Responsibility, CSR, i mange år. Han er ikke tidligere stødt på et koncept med så åben en invitation.

- CSR-projekter består tit af flere bidragsydere, men Altan.dks koncept er lidt anderledes, da en enkelt virksomhed holder hånden under hele projektet. Altan.dk sørger for alle tilladelser, den overordnede kontakt til myndighederne og garanterer projektets gennemførelse, forklarer Glenn Mott, der snart tager sin familie i hånden og flytter til Nicaragua, hvor han i de kommende tre år skal fungere som projektleder på skolen.

Vi har pligt til at hjælpe
Det er over 10 år siden, Altan.dk med Peter Knudsen i spidsen lancerede deres første CSR-projekt. Det drejede sig om vandbrønde i Indien, og den samlede pris endte på 22.000 kroner. Mere end et årti senere har familievirksomhedens årlige CSR-budget nået millionklassen.

- Vi har muligheden for at hjælpe, så vi har også pligten. Det er min filosofi. Altan.dk har arbejdet med velgørende projekter, siden jeg stiftede den, men det er først for nyligt, at vi er begyndt at fortælle om det, forklarer Peter Knudsen, der i dag har skiftet Altan.dks direktørstol ud med en nyoprettet stilling som CSR-ambassadør.

I starten af november rejser Peter Knudsen og Glenn Mott til Nicaragua for at underskrive aftalen om køb af byggegrunden. Altan.dk vil samle kræfter både lokalt og i Danmark til at drive en iværksætterskole og hjælpe lokale ildsjæle til at blive selvstændige.

Iværksætterskolen vil tilbyde en række kurser, som skal lære de lokale, hvordan de selv administrerer og producerer i små selvstændige virksomheder. Skolen skal desuden have en række moderne produktionsfaciliteter.

Den nye skole for iværksættere står færdig i 2018.

Bragt i BygTek.

Den købte grund ligger ved Lago de Apanas, cirka 17 km fra Jinotega.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os