Menu

Kæmpe fest for den sandinistiske revolution i 1979

Kæmpe fest for den sandinistiske revolution i 1979

Den 19. juli 2008 er fridag i Nicaragua. I år skulle dagen markeres med behør. Det er den blevet 28 år i træk, men i år var det første gang efter at sandinisterne var kommet i regering igen.

Fra morgenstunden valfartede folk i lastbiler og busser fra hele landet, ofte 7 timers kørsel, for at deltage i folkefesten.

Omkring 150.000, hvoraf de fleste med alle mulige kombinationer af de rød-sorte farver, kom for at høre kommandanten og præsidenten tale. Der var ikke mindre end fire præsidenter til stede, men størst jubil vakte talen af Hugo Chavez fra Venezuela. Han følte sig som en fisk i vandet, mens præsidenterne fra Honduras og Panama virkede mere klemte under de sandinistiske kampsange. Forsamlingen sendte en varm hilsen til Fidel Castro, og den cubanske kulturminister fortalte, at Fidel arbejdere mere og mere og at han skrev meget. Libyens premierminister læste en hilsen fra Gadaffi.

Daniel Ortega lagde i sin lange tale vægt på kampen mod sult og fattigdom, ALBA samarbejdet, opbygningen af de Råd for borgerdeltagelse, CPC, som er en voldsom anstødssten for de liberale partier, som betegner dem som ulovlige.

Dagen blev udnyttet til møder med over 100 repræsentanter fra forskellige sociale organisationer fra en lang række lande.

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os