Menu

Nicaragua har stabil fremgang

Nicaragua har stabil fremgang

- Det krævede mange argumenter at overbevise arbejdsgiverne om, at hvis de ansatte fik en højere løn, ville de have flere penge at bruge, og det ville sætte samfundets økonomi i gang. Men vi fik dem overbevist til sidst.

Sådan lød det fra Nicaraguas udenrigsminister Samuel Santos Lopez. Han besøgte i dag 3F i København som del af en europæisk tur.

- Arbejdsmarkedet i Nicaragua er de seneste år blevet mere stabilt, og det tiltrækker udenlandske investorer, sagde udenrigsministeren.

Det stabile arbejdsmarked og den øgede interesse fra udlandet skyldes et forbedret arbejdsmiljø og aftaler mellem arbejdsmarkedets parter, sagde udenrigsministeren.

 

Luk ikke ambassaden

Udenrigsministeren havde en bøn til 3F. Han håbede, at 3F vil lægge pres på udenrigsminister Villy Søvndal (SF) for at få sløjfet lukningen af den danske ambassade i Nicaragua. Ambassaden står til at blive lukket 1. juli 2012.

- I kan lægge pres på ved at fortælle ham, at I har 350.000 medlemmer, der går i strejke hvis ambassaden lukker, tilføjede udenrigsministeren med et stort grin.

- Jeg sætter pris på det samarbejde, der har været mellem danske og nicaraguanske fagforeninger, og jeg vil gerne sikre, at samarbejdet kan foregå under de bedst mulige vilkår, lød det fra Samuel Santos Lopez.

 

Udveksling af viden

3F har de sidste mange år haft forskellige projekter i Nicaragua. Flere af projekterne har været udveksling af erfaringer mellem fagforeninger i Danmark og Nicaragua.

- Pointen med samarbejdet er at lære fagforeningerne, om hvordan man forhandler overenskomster og sikrer arbejdsmiljø og ligestilling, siger Jesper Nielsen, international rådgiver og daglig ansvarlig for 3F's aktiviteter i Latinamerika.

Ifølge Jesper Nielsen er der sket en stor udvikling i Nicaragua.

- Under den tidligere regering i Nicaragua havde arbejderne ikke mulighed for at forhandle overenskomster og sørge for et ordentlig arbejdsmiljø. Det har de nu. 3F har bidraget til at arbejdernes forhold er blevet forbedret, siger Jesper Nielsen.

Bragt i Fagbladet 3F, 20. april 2012

Til toppen

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os